Допомогли вивезти в рф більш ніж 700 тонн насіння соняшника: на Харківщині викрили двох депутатів

В ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області Служба безпеки викрила двох ворожих поплічників серед посадовців.

Ними виявились депутати VIII скликання Ізюмської районної ради, які добровільно пішли на співпрацю з окупантами і організували їм оптові поставки насіння соняшника. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисники, домовившись з представниками збройних формувань держави-агресора та окупаційної адміністрації, вивозили зі складських приміщень насіння соняшника з території регіону до рф.

Встановлено, що вони силоміць відбирали насіння у місцевих підприємців, погрожуючи своїми зв’язками з військовослужбовцями рф.

За даними слідства, пособникам вдалось вивезти більш ніж 700 тонн насіння соняшника.

Після реалізації продукції на території рф виручені кошти зловмисники частково привласнили, а частково передали представникам збройних формувань держави-агресора та окупаційної адміністрації.

Окрім цього, пособники допомогли окупантам відновити міст у м. Ізюм для забезпечення безперешкодної переправи військової техніки збройних формувань держави-агресора з метою ведення бойових дій проти України.

Наразі поплічники ворога переховуються від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру двом депутатам у пособництві державі-агресору, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Похожие новости

СБУ затримала жителя передмістя Харкова, який передавав ворогу дані позицій ППО

Воював за рф на Харківщині та закликав знищувати українців: СБУ викрила зрадника

СБУ затримала 18-річного харків’янина, який допомагав окупантам готувати новий наступ на Харківщину

Ми використовуємо cookies! Читати більше