Довічне ув’язнення загрожує агенту рф, який «зливав» ворогу позиції українських військ на Харківщині

У липні минулого року представник фсб рф через месенджер «Телеграм» звʼязався з мешканцем Вовчанська та запропонував йому за грошову винагороду конфіденційне співробітництво. Встановлено, що обвинувачений працював завідуючим господарством в одному з місцевих медичних закладів.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Чоловік погодився на пропозицію співробітника російської спецслужби і навіть, щоб підтвердити готовність до співпраці, написав розписку, у якій зазначив, що «готов выполнять разведывательные и диверсионные задачи».

У цілях конспірації зрадник обрав собі оперативний псевдонім «Лексус».

Обвинувачений надсилав ворогу інформацію про місцезнаходження українських військових та напрямки руху техніки на території Вовчанської територіальної громади, ставлячи відповідні відмітки на гугл-мапах. Також він «зливав» представнику фсб рф місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції України поблизу кордону з рф. 

Зрадник корегував ворожий вогонь, «звітуючи» про наслідки обстрілів з боку зс рф: «Единственное место вчера Вы немного не попали. Снаряды ложились в основном по дороге. Сейчас попробую сбросить точные координаты».

Обвинувачений, намагаючись продемонструвати свою користь для ворога, встиг вчинити 35 епізодів злочинів.

Правоохоронці затримали чоловіка у м. Вовчанськ у порядку ст. 208 КПК України в листопаді минулого року. Під час обшуків за місцем мешкання зрадника виявлено та вилучено телефон, в якому містилась переписка з російським куратором.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Чоловіка судитимуть у Чугуївському міському суді Харківської області. Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Похожие новости

Харків’янину, який збирав розвіддані для нанесення повітряних ударів по місту та області, загрожує довічне ув’язнення

На Харківщині затримали агента рф, який шпигував за вогневими позиціями ЗСУ

15 років тюрми отримав агент фсб, який передавав ворогу геолокації укріпрайонів на Харківщині

Ми використовуємо cookies! Читати більше