Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо харківського нардепа Куницького

Генеральний прокурор України Андрій Костін ініціював кримінальне провадження щодо народного депутата «Слуги народу» Олександра Куницького за двома статтями Кримінального кодексу: «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та «Службове підроблення».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, журналісти «Схем» опублікували матеріал-розслідування, в якому йшлося, що в умовах заборони на виїзд за кордон без належних підстав для посадовців, влітку 2023 року Куницький отримав від голови ВР дозвіл на виїзд у короткотермінове робоче відрядження в Ізраїль, натомість повернувся лише за три тижні, «засвітившись» в аеропорту Флориди (США).

«Повідомляємо, що Генеральним прокурором 13.12.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення К. кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України», – повідомили в Офісі генерального прокурора.

Депутат Олександр Куницький ці факти не прокоментував.

Частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України – це «службове підроблення», мінімальна санкція передбачає штраф, максимальна – обмеження волі на строк до трьох років.

Відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу (використання завідомо підробленого документа) передбачає штраф, або арешт на 6 місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Похожие новости

У Харкові депутатка міської ради побила підприємця

Поїхав до Ізраїлю – опинився в Америці: журналісти дослідили подорожі харківського нардепа Куницького

Ми використовуємо cookies! Читати більше