Як захистити Харків від ударів: повітряні сили ЗСУ

В Повітряних силах Збройних сил України розповіли, як захистити Харків від постійних російських ударів ракетами та дронами.

Як пише УНІАН, про це речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив в ефірі інформаційного марафону.

«Насправді, проти С-300 дуже складно боротися через дуже близьку відстань від кордону безпосередньо з російською федерацією та складність цілі – її досить складно збити. Тому, звичайно що, найкращий би вихід був, але на жаль, це неможливо – це відтягнути просто Харків територіально від кордону. Тут єдиний ефективний метод – це безпосереднє знищення самих пускових установок», – сказав Євлаш.

Він додав, що це задача більш стратегічного характеру, якою займаються військові.

Також у нього запитали, як би на ситуацію із захистом Харкова вплинуло розміщення хоча б двох зенітних ракетних систем «Петріот».

«Якщо ми беремо балістику, то «Петріот» якраз досить ефективний у відбитті саме балістичного озброєння, аеробалістичних ракет типу «Кинджал». Звичайно, що «Петріот» – це потужна зброя. Однак, саме біля Харкова використання таких засобів потребує особливих знань, вмінь і навичок, тому що постійно над територією Харківщини знаходяться десятки безпілотників», – сказав Євлаш.

При цьому, він сказав, що у випадку з Харковом системи «Петріот» потребуватимуть прикриття від інших комплексів, і зокрема, таких як Hawk та інших для боротьби з безпілотниками й ракетами меншого типу.

Окремо речник повідомив, що після затвердження в США додаткового пакета допомоги для України, ракети у Повітряних силах є і вони готові відбивати повітряні напади ворога.

Похожие новости

США передадуть Україні ще одну систему Patrtiot

Цієї ночі над Україною було збито 46 «шахедів» та 35 ракет

Цієї ночі над Україною було збито 32 «шахеди» та 7 крилатих ракет

Ми використовуємо cookies! Читати більше