Ідентифіковано трьох чоловіків, які катували громадян під час окупації Купʼянщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом чоловікам 28 та 32 років у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) та у порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) та ще одному 28-річному громадянину за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, 32-річний чоловік під час захоплення громади став «заместителем начальника отдела уголовного розыска Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Своєю чергою, 28-річний підозрюваний обійняв посаду «и.о. помощника участкового инспектора полиции отдела учакстковых инспекторов полиции». Третій фігурант — 28-річний мешканець Купʼянщини.

В катівні, яку окупанти влаштували у приміщенні ізолятора тимчасового тримання Куп’янського відділу поліції, утримували більш ніж 150 осіб.

Всіх людей катували електричним струмом, били, деякі знаходилися там більше ніж 100 днів. На стать не звертали уваги – піддавали тортурам усіх: жінок і чоловіків, дорослих і неповнолітніх. В кримінальному провадженні 77 потерпілих.

Правоохоронці встановили трьох чоловіків, які катували 16-річного хлопця. Всі троє — мешканці Купʼянського району.

В одному з населених пунктів Купʼянського району 15 серпня 2022 року 16-річний хлопець повертався до себе додому. В цей час до нього підʼїхала автівка, з якої вийшли троє озброєних чоловіків, які були вдягнені у військову форму.

Вони силоміць затягнули хлопця до авто та відвезли до катівні, що була облаштована в приміщенні Купʼянського райвідділу поліції. Потерпілого утримували там 16 діб.

Підозрювані катували та знущались з підлітка: надягали йому на голову протигаз з перекриванням дихальних шляхів, змушували його присідати, відтискатися від підлоги.

Також фігуранти систематично били дитину, майже не годували, а замість питної води давали технічну.

Жорстокими діями підозрювані намагались отримати від 16-річного юнака інформацію про проукраїнські налаштованих громадян та учасників АТО/ООС на Купʼянщині.

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Похожие новости

У Харкові судитимуть жителя Куп’янщини: співпрацював з окупантами

На Харківщині викрито жінку: передавала окупантам дані про українських патріотів

У Харкові затримали «блогера», який розповсюджував роспропаганду та вихваляв комуністичний режим срср

Ми використовуємо cookies! Читати більше