«Харківгаз» заявляє про спробу рейдерського захоплення

Автор Галина Шподарева

Інформація про спробу рейдерського захвату Харківгазу опублукована на офіціальній сторінці підприємства в Фейсбуці.

«Як стало відомо чиновники державного монополіста НАК «Нафтогаз України» намагались провести збори акціонерів у нелегітимний спосіб з метою змінити голову та членів правління АТ «Харківгаз». 

Ці дії є продовженням пролобійованої Нафтогазом фіктивної справи ДБР щодо плати за користування газорозподільними мережами, яка не має юридичних перспектив. І немає жодного відношення до корпоративних прав власності на АТ «Харківгаз», йдеться в повідомленні.

«Звертаємо увагу міжнародних партнерів, представництва ЄС в Україні, представників посольств Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, та міжнародних фінансових організацій – ЄБРР, МВФ, Світового банку та Секретаріату Енергетичного співтовариства на незаконні дії чиновників НАК «Нафтогаз України», які користуючись війною порушують базові права, гарантовані Конституцією України.

Повідомляємо всіх клієнтів і партнерів, що будь яких змін в правлінні АТ «Харківгаз» не проводило і повноваженнями нових членів правління не наділяло. Вважаємо, що спроби рейдерського захоплення підприємства критичної інфраструктури можуть призвести до дестабілізації ситуації в прифронтовому регіоні, а також створюють напружену атмосферу в трудовому колективі.

З початку російського вторгнення АТ «Харківгаз» відновили розподіл газу до 164 тис домогосподарств в тому числі на деокупованих територіях. Поновлена робота 633 газорегулюючих пунктів. Збитки компанії від російської агресії оцінюються в суму близьку до 4 млрд грн.

АТ «Харківгаз», попереджає що втручання в роботу підприємства критичної інфраструктури, яке відповідає за газопостачання для більш ніж 400  тисяч домогосподарств Харківської області, може поставити під загрозу постачання газу споживачам під час опалювального сезону».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше