Литва передасть Україні ще 14 БТРів М113

Автор Галина Шподарева

Уряд Литви погодив передачу українській армії ще 14 бронетранспортерів М113. Вони мають прибути в Україну вже цього тижня (10-16 червня).

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Литви, пише Громадське.

У відомстві зазначили, що передані броньовані машини є безоплатним внеском у коаліцію з розмінування, яку Литва очолює спільно з Ісландією. Про цю техніку просила українська сторона.

Також розповідається, що міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас 13 червня планує взяти участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». На ній розглянуть військові потреби української армії та обговорять підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня.

Нагадаємо, Литва й раніше передавала БТР М113. У вересні 2022 року повідомлялося, що Вільнюс надав 50 таких машин. У наступних пакетах допомоги також фігурували ці БТР. А у квітні 2024 року Україна отримала від Литви командно-штабні машини М577, створені на базі M113.

Американський гусеничний бронетранспортер М113: перша серійна військова машина з алюмінієвим корпусом. Тривалий час був основним бронетранспортером армії США, також стоїть на озброєнні армій багатьох країн світу, зокрема України.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше