На 10 років посадили колаборанта, який разом з окупантами обкрадав будинки односельців

Автор yelyzaveta

Мешканець села Новий Бурлук Чугуївського району активно підтримував рф та виражав свою позицію проти України та її влади. Після окупації населеного пункту чоловік допомагав армії країни-агресора та став «помічником» російського коменданта.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

З березня минулого року він «наводив» російських військових на помешкання односельчан з метою подальшого пограбування.

Після цього російські військовослужбовці разом із засудженим проводили «обшуки» у будинках людей і, погрожуючи мирним мешканцям зброєю, забирали гроші, автомобілі, побутову техніку та інше майно.

Після деокупації населеного пункту чоловіка було затримано.

У суді він свою вину не визнав та додав, що «державу не зрадив».

Вироком Київського районного суду від 7 червня 2023 року чоловіка визнано винним та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у органах державної влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 12 років та з конфіскацією майна.

Сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати вирок та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Проте колегія суддів Харківського апеляційного суду підтримала позицію обласної прокуратури та залишила вирок без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

На 10 років посадили колаборанта, який разом з окупантами обкрадав будинки односельців 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше