На Харківщині чоловік зберігав вдома боєприпаси: поліція з’ясовує, з якою метою

Слідчі повідомили про підозру жителю Ізюмщини у незаконному зберіганні вибухонебезпечних предметів та боєприпасів. Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисника виявили корпус ручної осколкової гранати Ф-1 та патрони.

Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

Слідчі дії у домоволодінні 51-річного мешканця міста Ізюм провели працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У січні правоохоронці під час проведення огляду місця події в домоволодінні виявили та вилучили предмет, який згідно з висновком експерта є конструктивно оформленим зарядом вибухової речовини.

Крім того, 20 березня проведено ще один санкціонований обшук, в ході якого поліцейські виявили та вилучили предмети ззовні схожі на патрони з різними маркуваннями у загальній кількості 119 штук. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 20 березня чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочину. За санкцією статті йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

В поліції нагадують, що добровільна здача в поліцію зброї, боєприпасів та інших вибухових пристроїв звільняє від кримінальної відповідальності.

Похожие новости

На Харківщині затримали чоловіка, який намагався заробити на торгівлі боєприпасами

Киянину, який налагодив постачання до Харкова вогнепальної зброї, загрожує 7 років тюрми

Жителя Харківщини підозрюють у нападі на жінку та зберіганні боєприпасів

Ми використовуємо cookies! Читати більше