На Харківщині електрики повністю заживили село Прудянка

Автор Геннадій Семенов

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ «Харківобленерго» повністю відновили електропостачання у селі Прудянка Харківського району.

Про це повідомляє пресслужба «Харківобленерго».

За словами енергетиків, таких руйнувань, як тут, вони не бачили ніде: пошкоджені або зруйновані майже всі будинки, розбито школу та медичну амбулаторію.

Як розповів майстер Дергачівського РЕМ Євген Зубенко, село знаходилося у так званій «сірій» зоні й обстрілювалося з усієї можливої зброї.

«Рівень руйнувань електромережі тут сягав 90%. Можна сказати, що будували з нуля: було замінено декілька трансформаторів, сотні електроопор та величезну кількість проводів», – зазначив він.

На Харківщині електрики повністю заживили село Прудянка 7

Перших споживачів у Прудянці фахівці обленерго під’єднали ще влітку минулого року. Проте швидкому відновленню заважав масштаб пошкоджень, а також щільна замінованість території.

Насамперед енергетики намагалися заживити ті будинки, де жили люди, адже місцеві жителі довго потерпали без газу та електрики.

На Харківщині електрики повністю заживили село Прудянка 9

До війни населення Прудянки становило понад 1800 осіб, зараз – декілька сотень.

Енергетики кажуть, що будуть також підключати тих споживачів, які ще тільки планують повернутися у село. Для цього їм потрібно залишити заявку у Дергачівському РЕМ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше