На Харківщині затримали агронома, який допомагав окупантам мінувати поля

Автор Геннадій Семенов

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з російськими військами під час окупації Харківської області. Зловмисником виявився агроном ферми на Куп’янщині.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після захоплення Куп’янського району поплічник окупантів допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних полів. Таким чином рашисти мінували ділянки навколо райцентру, у тому числі місцеві дороги, якими користувались мирні жителі.

Також фігурант забезпечував окупантів фермерськими продуктами харчування та дровами для обігріву захопленої школи, в якій вони базувались. При цьому трьох російських командирів їхній поплічник «розквартирував» у власному будинку.

Від своїх колег, працівників ферми, зловмисник вимагав передавати загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд. У разі відмови – погрожував ув’язненням до російської катівні.

Після звільнення району фігурант залишився на території громади, переховувався та сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місце перебування та затримали.

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, 57-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Йому загрожує до 12 років тюрми.

Стабілізаційні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

На Харківщині затримали агронома, який допомагав окупантам мінувати поля 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше