На Харківщині ЗСУ просунулися на схід від Лукʼянців

Автор Геннадій Семенов

23 травня, українські війська відвоювали маргінальну територію на північ від Харкова на тлі продовження російських наземних атак у цьому районі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 травня, показують, що українські сили нещодавно незначно просунулися на південний схід від Лук’янців (на північний схід від Липців), повідомляє ISW.

На Харківщині ЗСУ просунулися на схід від Лукʼянців 7

Окупанти продовжували наземні атаки поблизу Липців, а російські джерела стверджували, що українські сили контратакували поблизу Липців і Глибокого (на північ від Липців).

На Харківщині ЗСУ просунулися на схід від Лукʼянців 9

Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в глибину до 500 метрів під Липцями, але ISW не бачила візуального підтвердження цієї заяви.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська перейшли до активної оборони на Липцівському напрямку.

Армія рф продовжувала наземні атаки у Вовчанську та його околицях 23 травня, але не було підтверджено жодних змін на лінії фронту. Блогери з росії стверджували, що російські війська просунулися вглиб Вовчанська на 400 метрів, але ISW не бачила візуального підтвердження цього твердження.

Сирський заявив, що російські війська перейшли до активної оборони на Липцівському напрямку.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше