Навколо Чорнобильської АЕС планують побудувати вітрову електростанцію

Автор yelyzaveta

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що її країна хоче тісніше з’єднати енергетичну мережу з Україною. Зокрема, держави підписали декларацію про намір щодо побудови вітрової електростанції навколо Чорнобильської атомної електростанції.

Про це вона заявила на пресконференції з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою. 

Анналена Бербок, Міністерка закордонних справ Німеччини

Чорнобильська АЕС буде не лише символом найгіршої катастрофи атомної енергетики, але й символом відновлювальної енергетики.

Зокрема, німецька міністерка відвідала електропідстанцію приблизно за 50 кілометрів від Києва, яка забезпечує значну частину електропостачання в області. У цей енергооб’єкт кілька разів влучали російські ракети та дрони-камікадзе, пише суспільний мовник країни Tagesschau. Зараз навколо станції встановлені високі огорожі для перехоплення безпілотників, які низько літають.

Навколо Чорнобильської АЕС планують побудувати вітрову електростанцію 7

Також міністерка наголосила, що Німеччина продовжуватиме надавати військову та гуманітарну допомогу. Зокрема, країна ще раз збільшить невідкладну гуманітарну допомогу для України: лише цьогоріч вона сягатиме 380 млн євро.

Окрім того, Бербок зустрілася з президентом Володимиром Зеленським. 

Володимир Зеленський, Президент України

Цінуємо надзвичайно вагому німецьку підтримку для України. Особливо вдячні за новий пакет оборонної допомоги для нашої держави та справді лідерський внесок у посилення протиповітряної оборони України.

Під час зустрічі вони обговорили оборонну взаємодію, захист цивільного життя в Україні, європейську інтеграцію, зокрема прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії, а також депортацію українських дітей. 

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок уранці 11 вересня прибула в Україну з неоголошеним раніше візитом. Бербок уже вчетверте з початку повномасштабної війни відвідала Київ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше