Не встиг втекти: в Куп’янську затримали «патрульного», який проводив незаконні обшуки у місцевих

Автор Галина Шподарева

Служба безпеки викрила чергового ворожого поплічника у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після захоплення міста колаборант добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав «посаду» у створеному агресором «Управлении внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

В окупаційному органі чоловіка призначили виконуючим обов’язки «полицейского взвода патрульной службы УВД ВГА Харьковской области».

Разом з окупантами колаборант проводив незаконні обшуки за місцем проживання мешканців м. Куп’янськ та затримував громадян України.  Також до його обов’язків входила перевірка громадських об’єктів м. Куп’янськ на «антитерористичну захищеність» та складення відповідних актів перевірок.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, попередивши втечу до тимчасово окупованих регіонів країни.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України продовжує системну роботу з виявлення та документування діяльності ворожих поплічників на шкоду національним інтересам нашої країни.

Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Не встиг втекти: в Куп’янську затримали «патрульного», який проводив незаконні обшуки у місцевих 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше