Нічна атака на Київ: є влучання в інфраструктуру, 15 дронів вдалося збити

Двоє людей, за попередніми даними, постраждали внаслідок нічної російської атаки дронами в Київській області, повідомила обласна військова адміністрація. Крім того, пошкоджена інфраструктура.

«Внаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо, двоє постраждалих. Людям надається допомога – вони під наглядом лікарів. Усі служби на місцях. Працюємо над ліквідацією наслідків ударів. Більш детальніше згодом», – повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, пише Радіо Свобода.

Водночас у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що столиця витримала кілька хвиль атак іранських дронів Shahed.

У повітряному просторі Києва було зафіксувано понад 20 ворожих БПЛА. Сили ППО знищили близько 15, йдеться в повідомленні.

«На жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється», – заявив голова КМВА Сергій Попко.

Тим часом, міський голова Віталій Кличко повідомив, що, за попередніми даними, в Києві – без постраждалих. Медики та рятувальники ще працюють на місцях, додав мер.

Раніше міська влада повідомляла, що в ніч на 19 грудня в небі над Києвом збили дев’ять запущених Росією дронів «Шахед». Міський голова Києва Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі повідомив про вибухи у двох районах столиці: Солом’янському і Шевченківському.

Повітряну тривогу в Києві і на Київщині 19 грудня оголошували двічі: близько другої ночі – тоді тривога тривала приблизно три години, а потім – близько 5:30 – на пів години.

17 грудня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону повідомив, що Росія вже отримала нову партію іранських дронів-камікадзе Shahed, але вона, за його словами, менша за попередню.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

Вранці 16 грудня Росія завдала чергового, дев’ятого, масованого удару, атакувавши Україну, за даними Повітряних сил, 76 ракетами, 60 із яких збили.

Похожие новости

Вночі над Харковом збили два «шахеда»

Окупанти атакували Харків «шахедами»: є влучання в Основ’янському районі

В Основ’янському районі Харкова триває ліквідація нічної атаки «шахедів»

Ми використовуємо cookies! Читати більше