Окупанти накопичують сили на кордоні з Харківською і Сумською областями – ISW

Автор Геннадій Семенов

За даними, зібраними й проаналізованими експертами Інституту вивчення війни (ISW), для розтягнення фронту росіяни накопичують свої сили на кордоні з Харківською і Сумською областями, щоб відтягнути й закріпити українські сили у районі кордону.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на ISW.

За повідомленнями, російські війська концентрують сили невстановленої чисельності на заході Бєлгородської області поблизу кордону з Україною, ймовірно, для того, щоб зафіксувати та відтягнути українські сили в цей район і підготуватися до наступальних операцій, які мають на меті розширити російський плацдарм у прикордонній зоні на північному сході України.

Окупанти накопичують сили на кордоні з Харківською і Сумською областями – ISW 7

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив 26 травня, що російські війська можуть розпочати наступальні операції в Сумській області або в районах Харківської області, що межують з Сумською областю, з метою розтягнути й закріпити українські сили далі вздовж кордону на північному сході України.

«Район Грайворон-Борисівка-Пролетарський, зокрема, надасть російським військам можливість розпочати наступальні операції на південь у напрямку Золочева і Богодухова, двох українських міст на північний захід від Харкова в межах 25 кілометрів від кордону, або на захід у напрямку населених пунктів уздовж траси, що з’єднує Богодухів із Сумами», – ідеться у звіті.

Крім того, вказують експерти, російські війська можуть проводити наступальні операції як в одному, так і в обох напрямках, і російська концентрація тут може бути спрямована на те, щоб змусити українські війська перекинути сили й засоби на ширшу ділянку кордону в Харківській і Сумській областях.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше