Окупанти продовжують стягувати сили на Слобожанський та Донецький напрямки

Зведення Генштабу ЗСУ станом на вечір 12 квітня. 48 доба війни.

  • Триває перегрупування та переміщення підрозділів противника до районів зосередження на Слобожанському і Донецькому напрямках. Для недопущення фіксації місцевими мешканцями переміщення колон озброєння та військової техніки у прикордонних районах Курської, Брянської та Воронезької областей російської федерації, під виглядом високого рівня «терористичної загрози», посилено адміністративно-поліцейський режим.
  • Завершується переміщення підрозділів 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу до визначених районів Бєлгородської та Воронезької областей.
  • На Слобожанському напрямку триває часткове блокування міста Харкова. Водночас, противник продовжує застосовувати артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів міст Харків, Дергачі та П’ятихатки.
  • В районі міста Ізюм окупанти проводили перегрупування підрозділів, поповнювали запаси матеріально-технічних засобів та зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через річку Сіверський Донець. Триває повітряна розвідка району із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Для посилення угруповання у зазначений район переміщено окремі підрозділи 1-ї танкової армії збройних сил російської федерації.
  • Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України і ймовірність активізації дій окупаційних військ з метою просування до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

Похожие новости

У Харкові керівника добровольчого підрозділу «Слобожанщина» взяли під варту

Ймовірність наступу на Харків залишається, – Генштаб

Окупанти продовжують перегрупування військ: у Бєлгородській області розгорнуті польові табори

Ми використовуємо cookies! Читати більше