Оперативна інформація від ЗСУ станом на 24:00 24 березня

Завершується двадцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Завдання окупантів щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Київ та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Противнику вдалось частково досягти успіху в Донецькому операційному районі, щодо продовження тимчасового утримання сухопутного коридору між ростовською областю та  ТОТ АР Крим.

  • На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, несе втрати. Відзначається виведення окремих підрозділів окупаційних військ, що діють у зазначеному районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами  більше ніж 50 відсотків особового складу.
  • На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.
  • На Поліському напрямку ворог визначеним угрупуванням наступальних дій не проводив, продовжив нанесення артилерійських та авіаційних ударів, намагається відновити положення своїх сил в районах міст Києва та Макарова.
  • На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби для відновлення наступальних дій. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова. На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій.
  • Ймовірно, противник намагатиметься вчергове відновити наступальні дії у напрямку на міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.
  • На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.
  • На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запісів.
  • В Азовській операційній зоні в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ, за уточненою інформацією, знищено великий десантний корабель «Саратов». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.
  • На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив.

Похожие новости

У т.о. Бердянську окупанти вбили двох неповнолітніх хлопців за їхню проукраїнську позицію (оновлено)

Чи помер «комендант» Бердянська, якого підірвали в машині: росЗМІ не можуть визначитися

В окупованому Бердянську підірвали колаборанта: він помер у лікарні

Ми використовуємо cookies! Читати більше