Організовував масові заходи на окупованих територіях для підтримки рф

Автор Геннадій Семенов

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта, який добровільно співпрацював з незаконною владою держави-агресора.

За даними слідства, влітку 2022 року фігурант очолив «Балаклійський будинок культури Ізюмського району Харківської області», повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

На цій псевдопосаді чоловік організовував та проводив публічні заходи у місті Балаклія, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

Колаборант особисто приймав участь в урочистих заходах, а також забезпечував окупантів звукопідсилюючої та іншою технікою для їх проведення.

Організовував масові заходи на окупованих територіях для підтримки рф 7

Зокрема, під час святкування річниці заснування міста Балаклія представники ворожої адміністрації публічно закликали підтримати їх та окупацію міста військами рф.

Організовував масові заходи на окупованих територіях для підтримки рф 9

Наразі колаборант переховується від українського слідства на території держави-агресора, повідомляє речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше