До СІЗО повернули вже 166 вʼязнів, яких випустили росіяни в Херсоні. Решту розшукують по всій країні

Автор Галина Шподарева

До слідчих ізоляторів Миколаївської та Одеської областей повернули 166 в’язнів, яких окупанти випустили на волю в Херсоні під час визволення міста українськими військовими.

Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів в етері телемарафону, пише Громадське.

За його словами, правоохоронці знайшли на території Херсонського СІЗО особові справи ув’язнених. Зараз поліція по всій Україні разом із Міністерством юстиції та Офісом генпрокурора уточнює списки арештованих і ув’язнених, яких випустили окупанти. 

«Цю інформацію оперативно передано до штабу Національної поліції, на блокпости, до регіональних підрозділів поліції для того, щоб цих людей найближчими годинами і днями ми могли повернути до місць позбавлення волі», — підкреслив Клименко.

Він додав, що йдеться про приблизно 450 людей. Наразі уточнюється кількість ув’язнених, серед яких є засуджені до довічного ув’язнення.

Як повідомляло Громадське, коли росіяни відступали з Херсона, поставлена ними «адміністрація» СІЗО теж утекла. Тоді хтось із них відчинив в’язням ворота — і засуджені вийшли на волю.

Кілька в’язнів самі звернулися до військових. Серед них один довічно засуджений — його перевезли до пенітенціарної служби Миколаєва.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше