«Підтримка львів’ян дуже допомагає»: переселенець з Харкова відкрив власне бістро у Львові

Переселенець з Харкова Владислав Любченко оселився у Львові. Атмосфера міста та прагнення почати все заново надихнули чоловіка разом з друзями-харків’янами відкрити власне бістро.

Особливість затишного закладу «Перший» у тому, що майже всі його працівники також переселенці. Про це розповів Владислав Любченко журналістам 24 каналу.

Невеличка частинка Харкова у центрі Львова

Владислав задумав відкрити заклад у Львові, як тільки опинився у місті. Спершу чоловік хотів перевезти з Харкова свій шоурум Tarlini та відкрити кав’ярню, однак його друг запропонував додати ще смачну їжу. Згодом долучились до задуму й інші друзі.

Це такий симбіоз, коли чотири людини, кожен зі своїм досвідом і світоглядом, і кожен вносить своє. Так і виходить заклад, який дійсно відрізняється від всього іншого, бо він просто нічого не копіює, він самобутній, сказав Владислав Любченко.

Відкрити власне бістро у центрі міста, яке переповнене закладами було непросто. Навіть з досвідом дуже легко зламатися, коли щось створюєш з нуля, коли «вже нічого за спиною нема». Та львів’яни підтримали чоловіка.

Всього 2 місяці наполегливої роботи і затишне бістро «Перший» вже вітав відвідувачів, а зараз харків’яни планують відкривати другий заклад.

Харків’янин розповів про особливі страви у своєму закладі

Владислав Любченко постарався перенести дух рідного міста та додати страви, які полюбляв вдома. Особливо він рекомендує фо бо та каву по-харківськи.

Зверніть увагу. Фо бо – це в’єтнамська національна страва, суп на міцному яловичому бульйоні з рисовою локшиною.

На харківському ринку «Барабашово», куди чоловік часто навідувався по роботі, він не раз куштував цю страву. А запивав все кавою зі згущеним молоком. Для нього це і є кавою по-харківськи.

Щоправда, у нашому бістро «Перший» ми зробили інтерпретацію: там 100% арабіка зі згущеним молоком. А у Харкові – це в’єтнамська кава зі згущеним молоком. Літом на «Барабашово» був ще каркаде. Тому в меню є і цей чай, – зазначив Владислав.

Владислав рекомендує українцям не триматися за 4 стіни

Багато українців навіть під загрозою вогню бояться покидати рідні домівки, однак чоловік переконаний – залишатись набагато гірше. Життя важливіше за майно та квартири, тому не нехтуйте ним.

Він підкреслює, що в Україні багато добрих людей, готових прийняти у себе та допомогти. Тому не рекомендує сидіти у гарячих точках та чекати, «коли щось лупне так, що просто не зможеш виїхати».

Похожие новости

На Харківщині відкрили багатоквартирний комплекс для переселенців

Майже 300 роботодавців Харківщини цього року отримали компенсації за працевлаштування ВПО

Зараз у Харкові мешкає майже півмільйона переселенців

Ми використовуємо cookies! Читати більше