Працював на ворога: експоліцейського викрито у колабораціонізмі

Прокуратура та ДБР тримають фронт притягнення до кримінальної відповідальності зрадників серед колишніх правоохоронців. Покарання чекає на кожного, хто зрадив державі та «прислуживав» окупантам. 

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо експоліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області під час окупації м. Вовчанськ перейшов на бік ворога. 

У квітні минулого року, будучи на той час діючим працівником Нацполіції України, він з власної ініціативи обійняв посаду «оперуповноваженого» у так званому «відділі поліції». 

Аби догодити окупантам, чоловік виконував всі вказівки ворогів. Зрадник патрулював вулиці, а такод проводив незаконні обшуки у місцевих мешканців. Насамперед, він вишукував у людей зброю та наркотики.

На початку вересня минулого року обвинувачений втік на територію держави-агресора.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова. 

Досудове розслідування проводили слідчі другого СВ територіального управління ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Похожие новости

На Харківщині у державній зраді підозрюється мешканець Вовчанська

На Харківщині викрито двох жінок: співпрацювали з окупантами

Скеровано до суду справи двох зрадників з Харківщини, які влаштувалися водіями до окупантів

Ми використовуємо cookies! Читати більше