Розповсюджувала «гуманітарку» від рф та газету «Харьков Z»: колаборантку з Харківщини оголошують у розшук

Автор Галина Шподарева

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну колаборантку, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. За даними слідства, з серпня до вересня 2022 року фігурантка очолювала так зване «Великобурлуцьке відділення територіального центру соціального обслуговування військово-цивільної адміністрації Куп’янського району».

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

На цій посаді жінка фактично сприяла незаконному становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

Вона отримувала в окупаційній адміністрації так звану «гуманітарну допомогу», організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих. В додаток до «гуманітарки» через цей «центр» розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Напередодні деокупації Куп’янського району колаборантка втекла на територію росії.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 39-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, до винної будуть застосовані ще й додаткові покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше