СБУ викрила ділків, які незаконно ввезли в Україну понад 40 тисяч автомобілів на іноземній реєстрації

Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке незаконно ввозило в Україну імпортні авто та пропонувала їхнє позачергове оформлення. За схемою завезли понад 40 тисяч машин.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише «Громадське».

Злочинне угруповання знешкодили у Львівській області. До його складу входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

За суму від 500 до 1000 доларів ділки гарантували створення «зеленого коридору» на переміщення авто із-за кордону та підробляли документи, щоб поставити авто на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

Наступним етапом було безперешкодне митне оформлення — цю послугу зловмисники надавали за 50-150 доларів.

Зазначається, що через цю схему на територію нашої країни заїхало понад 40 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності та 1,2 млн в гривневому еквіваленті, одержані злочинним шляхом.

Наразі п’ятьом учасникам угруповання повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги), ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Похожие новости

На Харківщині затримали помічника колишнього гауляйтера, який готував «референдум» рф

За розстріл цивільних біля Харкова російський командир заочно отримав довічне ув’язнення

Влаштувалися на роботу до «мвд рф» на Харківщині: СБУ повідомила про підозру двом колаборантам

Ми використовуємо cookies! Читати більше