Ще одна багатодітна родина на Харківщині отримала нове житло

Автор Галина Шподарева

На Харківщині ключі від нового будинку в Зміївській громаді отримала  родина Ватащуків. Через агресію рф сім’я Ангеліни та Ростислава, в якій виховують 9 дітей, втратила дім у Куп’янському районі та через постійні була вимушена переїхати.

Про це повідомили в Харківській ОВА.

На початку  повномасштабного вторгнення родина мала 4 дітей, ще 5 взяли на виховання у 2023 році. Донедавна, після евакуації, родина мешкала в обласному центрі соціальної підтримки дітей та сімей. 

Ще одна багатодітна родина на Харківщині отримала нове житло 9

«За допомоги Фундації першої леді Олени Зеленської на Харківщині вже звели дві оселі для дитячих будинків сімейного типу», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Для Ватащуків звели будинок з укриттям в Зміївській тергромаді загальною площею 285 квадратних метрів. Дім має 5 кімнат для дітей та кімнату для батьків, простір для навчання та ігор. Будинок не використовуватиме газу та матиме встановлений тепловий насос.

Ще одна багатодітна родина з Куп’янщини отримала новий будинок

«Дім для родини Ангеліни та Ростислава Ватащуків був збудований завдяки підтримці уряду Обʼєднаних Арабських Еміратів. Загалом за ініціативи Фундації та коштом міжнародних донорів в 8 областях країни будується 14 осель для ДБСТ. Ми прийняли рішення продовжувати проєкт «Адреси дитинства» у 2024 році та шукати нових партнерів для будівництва осель. Адже маємо в Україні ще щонайменше 60 родин, які втратили житло», – розповіла директорка Фундації Ніна Горбачова. 

Оселя вже облаштована усім необхідним для проживання – меблями та побутовою технікою. Також біля будинку встановлено потужний генератор на випадок довготривалої відсутності світла. Сам дім збудували за допомогою CLT панелей, що є енергоефективним та пожежостійким матеріалом, має високі показники міцності та жорсткості.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше