Слідкував за «порядком» в ізоляторі тимчасового тримання під час окупації Ізюма

Співробітники Служби безпеки України викрили ще одного колаборанта, який добровільно пішов на службу у так звану «народну поліцію» російсько-окупаційних військ в Ізюмі.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 33-річний мешканець Ізюмського району Харківської області.

Під час захоплення території району колаборант добровільно почав співпрацювати з ворогом і отримав «посаду» у псевдоправоохоронному органі окупантів – «Ізюмському відділі поліції Харківської області».

У липні минулого року він влаштувався «помічником чергового» до так званого «ізолятору тимчасового тримання» рашистів, де на той час вже працював його старший брат.

Цей «Ізолятор тимчасового тримання» по суті був незаконною в’язницею окупантів, куди російські загарбники поміщували викрадених українських громадян, свавільно позбавляючи їх волі.

Протягом двох місяців колаборант виконував в інтересах рашистів увесь комплекс протиправних обов’язків: забезпечував «тюремний режим» у приміщенні «ізолятора», видавав та приймав від інших псевдополіцейських свавільно затриманих осіб за сфабрикованими кримінальними справами, тримав незаконно ув’язнених громадян за ґратами без зв’язку із зовнішнім світом.

Напередодні деокупації колаборант втік разом з російськими загарбниками і наразі переховується на непідконтрольних територіях.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 33-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України), повідомив спікер прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року за матеріалами СБУ заочну підозру у колабораційній діяльності отримав і його старший брат. Тривають комплексні заходи для притягнення цих колаборантів до передбаченої Законом відповідальності.

Викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області.

Похожие новости

Встановлено місцеперебування ексмера Купʼянська, який в перші дні окупації Харківщини здав ворогу місто

Поліція викрила жительку Харківщини у співпраці з окупантами

Завершено спецрозслідування стосовно зрадника, який очолив теруправління в окупаційній адміністрації на Харківщині

Ми використовуємо cookies! Читати більше