Співробітниці Куп’янської міськради загрожує до 10 років тюрми за роботу на окупантів

Автор yelyzaveta

До початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 49-річна жителька Куп’янська була співробітницею одного з управлінь Куп’янської міської ради. Під час захоплення міста збройними силами рф вона обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, а після звільнення міста від загарбників повернулась до своєї роботи в органі місцевого самоврядування.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Так, наприкінці травня минулого року жінка погодилась на пропозицію представників рф і добровільно обійняла посаду «и. о. заведующего сектором социальних гарантий и компенсаций управления труда и социальной политики ВГА Купянского района».

Колаборантка, маючи знання та досвід у сфері соціальної політики, координувала діяльність очолюваного нею сектора: надавала вказівки підлеглим щодо складання поточної звітності, формування списків особових рахунків, які підлягають списанню та виплатних відомостей, формувала посадові інструкції.

Також новоспечена «керівниця» займалась погодженням заяв від місцевих мешканців на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф у російських рублях.

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За клопотанням прокурорів колаборантці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Співробітниці Куп’янської міськради загрожує до 10 років тюрми за роботу на окупантів 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше