Став «помічником дільничного» у правоохоронному органі при окупантах — викрито ще одного колаборанта

Автор yelyzaveta

За даними слідства, під час захоплення збройними силами рф Куп’янщини підозрюваний вирішив співпрацювати з окупантами. Намагаючись побудувати кар’єру «правоохоронця», чоловік добровільно обійняв посаду «в. о. помічника дільничного поліції відділу дільничних інспекторів поліції Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області (дислокація смт Дворічна)».

Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

З червня по вересень минулого року новоспечений «поліцейський» займався розглядом звернень від громадян та оформленням адміністративних матеріалів. Крім того, колаборант забезпечував здійснення пропускного режиму на блокпостах, облаштованих представниками держави-агресорки, і займався перевіркою документів у місцевих мешканців.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 25-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР НПУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше