Судитимуть колаборанта, який працевлаштувався до окупаційної поліції на Харківщині

Автор Галина Шподарева

Під час окупації Купʼянська місцевий безробітний пішов на співпрацю з ворогом. У червні 2022 року він обійняв посаду «и.о. участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Колаборант конвоював людей, які незаконно утримувались в ізоляторі тимчасового тримання в Куп’янську. Саме в цьому приміщенні окупанти катували знайомих обвинуваченого, цивільних мешканців, колишніх учасників АТО/ООС та проукраїнськи налаштованих громадян.   

Нині колаборант переховується від слідства на території рф. Його оголошено у розшук. Обвинуваченого судитимуть заочно у Червонозаводському районного суду Харкова.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід – 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше