У Вовчанській громаді відновили електропостачання для ще одного села

Автор yelyzaveta

Фахівці Вовчанського району електричних мереж (РЕМ) АТ “Харківобленерго” відновили електропостачання у селі Українка Чугуївського району. Як розповів начальник Вовчанського РЕМ Олег Ковальов, світла в цьому населеному пункті не було з початку війни.

“Тут були інтенсивні обстріли, наші електромережі постраждали на 70-90%. Ми побачили тут зруйновані опори, перебиті дроти, пошкоджений трансформатор. Руйнування справді великі. Спочатку ми відремонтували одну лінію електропередачі та заживили першу частину села, де у нас 12 точок обліку, а потім вже перейшли на більш складну ділянку. Треба було відремонтувати високовольтну лінію 10 кВ та пошкоджену підстанцію, щоб заживити ще 66 споживачів”, – розповів Олег Ковальов.

У Вовчанській громаді відновили електропостачання для ще одного села

За словами старшого майстра Вовчанського РЕМ Віктора Шестова, люди почали повертатися до Українки як тільки дізналися, що енергетики розпочали відновлювальні роботи.

“Головною перешкодою для нас є щільна замінованість територій. Наразі в зоні обслуговування нашого підрозділу електропостачання відновлено у 80% населених пунктів. Ще без світла село Рубіжне, де, напевно, у нас найбільше мін та покинутих окупантами боєкомплектів. Чекаємо дозволу від саперів, щоб розпочати працювати і там”, – зазначив Віктор Шестов.

Роботи в Українці – на фінальній стадії: найближчим часом усі споживачі цього села будуть заживлені.

У Вовчанській громаді відновили електропостачання для ще одного села 8

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше