У ЗСУ розповіли, чому рф перестала застосовувати іранські безпілотники Shahed в Україні

З 17 листопада в Україні не фіксують застосування російськими військовими іранських дронів-камікадзе.

Російська армія перестала застосовувати проти України іранські безпілотники Shahed-136 не тому, що витратила весь запас, а тому, що ці БПЛА не витримують холодів, що настали.

Як зазначив в ефірі телемарафону речник командування об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін, іранські дрони-камікадзе зроблені з пластику та інших неморозостійких матеріалів, пише УНІАН.

За його словами, зараз спостерігаються лише тренувальні польоти російських бомбардувальників з відпрацюванням дозаправки в небі, а запуски дронів-камікадзе припинилися.

Як писав УНІАН, росія активно застосовує іранські безпілотники”Shahed-136″ для ударів по українських містах та об’єктах критичної інфраструктури.

За інформацією ЗМІ, росія та Іран домовилися про виробництво дронів на території рф.

9 листопада речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат повідомив, що рф випустила територією України понад 400 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування. Більшість безпілотників було ліквідовано.

Днями керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що зменшення застосування росіянами іранських дронів-камікадзе “Shahed-136” може свідчити як про закінчення запасів, так і про зміну тактики їх подальшого використання.

Похожие новости

Прикордонники на Харківщині приземлили чергову партію ворожих дронів

Росіяни використовують новий безпілотник, який автономно ідентифікує цілі

Уряд спростив імпорт матеріалів для виробництва боєприпасів та БПЛА

Ми використовуємо cookies! Читати більше