Україні потрібно кілька місяців на підготовку до деокупації територій – Резніков

Україні знадобиться декілька місяців, щоб повноцінно підготуватися до деокупації тимчасово окупованих територій. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резнікова в інтерв’ю Укрінформу за підсумками 9-ої зустрічі у форматі “Рамштайн”.

На питання, чи вдалося визначитися під час Рамштайну з термінами поставки техніки і з принциповою можливістю поставити в Україну літаки, Резніков відповів наступне:

“По техніці – терміни прозвучали. Всі можливості її постачання в Україну прив’язані передусім до терміну навчання. Тобто техніка не може зайти просто так. Наші екіпажі – не має значення, артилерійські, танкові, на «Бредлі», на «Мастифах» або на «Страйкерах», – мають підготуватися. І не просто як сам по собі екіпаж, але у взаємодії, у складі цілого підрозділу, наприклад, танкового батальйону, і так далі.

Тому що в них задача – виконання завдання, що сплановане українським Генеральним штабом. І це завдання спрямовано передусім на деокупацію тимчасово окупованих територій України. Це потребує часу. Ми говоримо про декілька місяців, коли ми будемо повноцінного готові. А далі вже за рішенням Генерального штабу будуть відбуватися ті або інші події”.

Похожие новости

На Харківщині затримали чоловіка, який намагався заробити на торгівлі боєприпасами

Киянину, який налагодив постачання до Харкова вогнепальної зброї, загрожує 7 років тюрми

Чоловіку, який погрожував харківським копам гранатою, повідомили про підозру

Ми використовуємо cookies! Читати більше