Укрзалізниця обіцяє поновити стандарти перебування у потягах

Автор Ксенія Кайдалова

Укрзалізниця обіцяє поновити стандарти перебування у потягах: “Нові стандарти закупівлі стартують”.

Зміни мають піти на краще, аби пасажирам було комфортніше користуватися послугами залізниці.

Укрзалізниця оголосила тендери на закупівлю знімного інвентаря (подушок, матраців, чохлів на них) та постільної білизни (підковдр, простирадл, наволочок, махрових рушників).

Перед оголошенням закупівлі залізничники провели кілька відкритих зустрічей із ринком: безпосередньо виробниками, постачальниками тканин, науковцями-технологами, щоб покращити технічні вимоги та забезпечити якнайширшу конкуренцію на відкритих торгах.
Так, технічні вимоги переглянуті, щоб вироби зберігали свою якість під час всього терміну експлуатації, а пасажири отримували максимальний комфорт. До того ж, всі параметри чітко деталізовані, щоб на етапі приймання закупленої продукції можна було відкрито із залученням конкурентів перевіряти відповідність.

В тендерних умовах, на рекомендацію гравців ринку, збільшено граничні терміни постачання продукції (до 60-90 днів із колишніх 30). Це має розширити коло учасників та унеможливлює ситуацію, коли тільки окремі гравці заздалегідь виготовляють продукцію і постачають у надкороткі терміни, будучи впевненими в отриманні для себе рознарядок.

Початкові ціни на аукціони (від яких буде йти зниження) встановлено на базі нижчих комерційних пропозицій від різних гравців ринку. По окремих позиціях ціни значно змінились від попередніх закупівель 2021 року, адже суттєво змінено технічні вимоги та зросли витрати виробників. По таких позиціях додатково порівнювались ціни із аналогами на ринку, щоб переконатись у адекватності стартових цін. Далі аукціон та відкрита конкуренція визначать постачальників та найкращу можливу ціну постачання.

На ілюстраціях показуємо, що саме змінилось по різних типах продукції. За результатами тендерів на цю пілотну партію продукції за новими стандартами Укрзалізниця надалі оголосить додаткові закупівлі цього року.

Укрзалізниця обіцяє поновити стандарти перебування у потягах 7
Укрзалізниця обіцяє поновити стандарти перебування у потягах 9
Укрзалізниця обіцяє поновити стандарти перебування у потягах 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше