В Ізюмі майже 400 людей зробили щеплення від ковіду

Майже 400 людей отримали щеплення від коронавірусу в Ізюмі після звільнення. Під час окупації у місті були проблеми з ліками та медобслуговуванням. Нині, кажуть лікарі, мають вакцини не тільки від COVID-19, а й від інших хвороб.

Під час окупації та боїв за Ізюм щепити людей можливості не було, а препарати в холодильниках зіпсувалися, тому що не було світла, розповідає медсестра Олена Савченко. Каже, зараз в амбулаторії є генератор на випадок вимкнень.

Вакцинацію дорослих і дітей відновили торік у жовтні, після звільнення Ізюма, розповідає Олена.

“Приводять дітей до року, які народилися в окупації – ми їх щепимо. У нас є вакцини проти кашлюка, дифтерії, правця, гемофільної інфекції, гепатиту Б, поліомієліту”, — каже медична сестра.

За її словами, з протикоронавірусних вакцин є Commirnaty від бельгійського виробника Pfizer, а також вакцина для дітей від 5 до 12 років.

“Поки ми виїжджали й щепили наших освітян, КП “Благоустрій”, адміністрацію – тих, хто працює з людьми. Села плануємо. Була одна лежача пацієнтка, ми виїжджали до неї додому. Якщо будуть охочі, будемо робити вакцинацію, як раніше”, — каже медична сестра.

Олена каже, що щепитися від грипу та коронавірусної інфекції приходить багато охочих, навіть на четверту дозу. На даний час проти COVID-19 щепили 388 людей.

Жителька Ізюма Ірина Дендеберова отримала у лікарні бустерну дозу проти коронавірусу. До цього вона щепилася понад рік тому.

“Передусім, про здоров’я переймаємося. У мене вся сім’я вакцинувалася Pfizer. Перенесли дуже добре. Як почалася окупація, ми й забули про хвороби. Була мрія тільки вижити, і все. Більше нічого”, — згадує Ірина.

У центрі первинної медико-санітарної допомоги в Ізюмі достатньо швидких тестів на коронавірус, повідомляє директорка Ізюмського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Вродзинська.

“Ми робимо перевірки, і випадків COVID-19 дуже мало. В основному, перебіг легкий. Я вважаю, і колеги підтвердять, що це — результат вакцинації, тих щеплень, які ми провели”, — говорить директорка центру.

За її словами, медики робитимуть щеплення і на виїзді. Нині збирають заявки від жителів сіл поблизу Ізюма, звідки складно дістатися міста.

Джерело: Суспільне

Похожие новости

На Харківщині від грипу помер чоловік

На Харківщині за тиждень на грип та ковід захворіли понад 2,5 тис. людей, зафіксована одна смерть

27 тисяч жителів Харківської області захворіли на грип з початку епідсезону

Ми використовуємо cookies! Читати більше