В Україні перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків: вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів

Автор Галина Шподарева

Двоє жителів Київщини з Чеської Республіки ввозили в Україну кокаїн, маскуючи у прихованому схроні в автомобілі. Збували наркотик гуртовими партіями під час особистих зустрічей із довіреними особами лише за готівку.

Місячний прибуток від такої діяльності сягав 450 тисяч доларів США, повідомляє Нацполіція.

В Україні перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків: вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів 7

У міжнародній співпраці із правоохоронними органами Європейського Союзу встановлено, що 32-річний житель міста Бровари спільно із місцевою мешканкою займалися збутом гуртових партій кокаїну на території України серед довіреного кола осіб.

Фігуранти налагодили канал постачання в Україну наркотичного засобу із Чеської Республіки. Чоловік безпосередньо виконував функцію перевізника та кур’єра: особисто їздив за кордон за «товаром», який перевозив через митницю в автомобілі, приховуючи у заздалегідь підготовленому схроні – багажному відділенні, відсіку з акумуляторної батареї.

Зберігали заборонені речовини в орендованій квартирі жінки, там вона фасувала товар і надалі передавала спільнику для реалізації. Зловмисники передавали наркотик «з рук у руки» клієнтам з кримінального кола осіб, а розрахунок проходив лише за готівку. Такий «бізнес» приносив їм близько 450 тисяч доларів США прибутку щомісяця.

У результаті відпрацювання правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР затримали чоловіка, коли він намагався збути кілограм кокаїну. Під час санкціонованих обшуків у автомобілі та помешканні фігурантів виявили брикети із кокаїном загальною вагою близько трьох кілограмів. Усе вилучене направили на проведення відповідних експертних досліджень.

В Україні перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків: вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів 9

Орієнтовна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами «чорного» ринку становить близько пів мільйона доларів США.

Дилера затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

В Україні перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків: вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів 11

Святошинський районний суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальні рішення відносно дій його спільниці, повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу будуть прийняті після надходження результатів експертиз.

В Україні перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків: вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів 13

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше