Вівчарка Гільза допомагає виявляти наркотики

Прикордонниця Анастасія та її напарниця бельгійська вівчарка Гільза навчаються на пошук наркотичних речовин, аби разом вирушити на охорону державних рубежів.

«Чотири роки я займаюся підготовкою хвостатих охоронців кордону. Спочатку я сама пройшла курс підготовки кінологів, а згодом уже і навчала інших. Ця справа мене захоплює, адже постійно з’являються нові виклики, які я люблю долати. А найбільше задоволення – це бачити результат своєї роботи», – поділилася Анастасія.

 «Гільза дуже активна та спритна, як і усі представники породи малінуа. Аби навчити таку собаку, потрібно вдвічі більше зусиль, терпіння та витривалості, але мене не лякають труднощі і мені все вдається. А ще вона стала мені вірною подругою», – розповіла кінологиня.

Прикордонниця на своєму прикладі доводить, що кінологія, яку найчастіше асоціюють, як чоловічу справу, жінкам також під силу. І сьогодні жінки на рівні з чоловіками стоять на варті нашої безпеки та охороняють державні рубежі, а допомагають їм наші вірні друзі і надійні напарники – службові собаки.

Похожие новости

Прикордонники знищили ворожий позашляховик на Харківському напрямку та гармату «Гіацинт»

Харків’янин «поховав» дружину, щоб виїхати за кордон

Прикордонники показали ліквідацію окупантів на Куп’янському напрямку

Ми використовуємо cookies! Читати більше