Вкрали 1,9 млн грн на ремонті ліцею на Харківщині: викрито злочинну групу осіб

Автор Геннадій Семенов

За даними слідства, у липні 2023 року між КУ «Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради» та фізичною особою-підприємцем укладено договір підряду.

Угода стосувалась капітального ремонту покрівлі одного з ліцеїв у місті Красноград, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Підприємця до тендеру «залучив» його знайомий — посадовець однієї з селищних військових адміністрацій на Харківщині. Саме він організував схему «заробітку» на ремонті навчального закладу.

Фактично ФОП-підрядник взагалі не відвідував вказаний об’єкт будівництва. Повністю роботи по ремонту покрівлі освітнього закладу виконані не були.

Вкрали 1,9 млн грн на ремонті ліцею на Харківщині: викрито злочинну групу осіб 7

Проте до офіційних документів він вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості, а виручені грошові кошти були розділені між учасниками злочинної схеми.

Ділки незаконно заволоділи майже 1,9 млн гривень бюджетних коштів: це підтверджено низкою проведених експертиз.

Вкрали 1,9 млн грн на ремонті ліцею на Харківщині: викрито злочинну групу осіб 9

Правоохоронці викрили фігурантів. Наразі за процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області підприємцю та посадовцю повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Також підприємцю додатково інкриміновано службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше