Видача повісток в Україні буде автоматизована

Автор Геннадій Семенов

У Міністерстві оборони України розробляють фунціонал, який допоможе автоматизувати видачу повісток. Їх доставлятиме Укрпошта.

Про це повідомив начальник Управління інформаційних технологій МО Олег Берестовий у DOU Podcast, пише Кореспондент.  

За його словами, зараз повістки виписують вручну, роздруковують, а потім стос паперу приходить начальнику ТЦК, який має підписувати їх та ставити печатку.

Щоб процес оповіщення військовозобов’язаних громадян зробити більш ефективним, у міністерстві розробили функціонал, щоб повістку можна було генерувати у реєстрі Оберіг та підписувати електронним підписом начальника ТЦК.

«Воно буде йти одразу на централізований друк, звідти – на Укрпошту, вона розвозитиме, а в нас буде інформація, де повістка: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло тощо», – розповів Берестовий.  

За його словами, цей процес буде прозорим і допоможе мати військово-політичному керівництву більш релевантну інформацію, ніж зараз. Перевірити правдивість повістки можна буде у застосунку Резерв+. При цьому повісток у самому застосунку не буде.  

«Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоби хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти й певних автоматизованих процесів на бекенді», – резюмував Берестовий.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше