Забезпечувала поповнення бюджету окупантів: судитимуть податківицю з Купʼянська

Автор Галина Шподарева

Влітку 2022 року під час окупації Купʼянська місцева податківиця перейшла на бік російської федерації. Бажання працювати на окупантів виявила старший державний ревізор – інспектор Куп’янського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби в Харківській області.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Жінка свідомо та добровільно працевлаштувалась до «Налоговой службы Харьковской области» на посаду «главный специалист отдела регистрации и приёмки отчетности».

Серед її основних завдань було адміністрування платежів, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди окупаційної влади. 

Також зрадниця ставила на податковий облік підприємців.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Обвинувачена переховується від українського правосуддя на території держави-агресора. Її оголошено у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше