Закликала до повалення влади та розділу України: СБУ викрила викладачку одного з закладів освіти

Автор Галина Шподарева

Співробітники Служби безпеки України викрили викладачку одного з профільних навчальних закладів Києва, яка надавала інформаційну підтримку ворогу на початку збройної агресії рф.  

Досудовим слідством встановлено, що «педагогиня» ініціативно підтримувала зв’язки з військовослужбовцем ФСО РФ, та працівниками т.зв. «міністерства освіти днр». Щоб заслужити «прихильність» окупантів, жінка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. Тут вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України.

Також агентка виправдовувала збройну агресію рф, розповсюджуючи заклики до посягань на територіальну цілісність та недоторканість України.

За вказане, у разі окупації столиці, загарбники обіцяли зрадниці посаду в одному з підрозділів департаменту освіти і науки Києва.

Закликала до повалення влади та розділу України: СБУ викрила викладачку одного з закладів освіти 7

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

До Солом’янського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання затриманій запобіжного заходу – тримання під вартою.

Викриття та документування проводилось ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київська міська прокуратура.

Закликала до повалення влади та розділу України: СБУ викрила викладачку одного з закладів освіти 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше