Завершено розбирання завалів у Золочеві: наслідки нічного обстрілу – вбито немовля, троє поранених

Автор Геннадій Семенов

Вночі 6 лютого від двох потужних вибухів прокинувся весь Золочів. Дві ракети С-300 вдарили по центру селища, зруйнувавши будівлю готелю. З-під завалів рятувальники дістали тіло загиблого 2-місячного хлопчика. Його мати та ще двоє жінок 28 та 39 років зазнали поранень.

Віталій Садовий, заступник начальника Золочівської СВА

Була триповерхова будівля, де знаходилися магазини та декілька кімнат для проживання. Магазини – перший поверх, другий, а на третьому – кілька кімнат для проживання. Це центр Золочіва, тут знаходяться магазини, далі базар. Звичайні цивільні люди сьогодні тут би ходили, скуплялися, але всі сьогодні залучені для відновлення, вивозу сміття, який залишився від будівлі, яка тут стояла.

Постраждалі знаходяться в травматологічному відділенні з переламами кінцівок. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний. 21-річня мати загиблого немовляти у стані середньої важкості перебуває в хірургії. За словами адміністрації, в готелі зупинялися переселенці та ті, хто приїхав до Золочіва у справах. Подвійним ракетним ударом пошкодило приватні житлові будинки, магазини, кафе, кіоски та автівки. В цьому будинку мешкає пенсіонерка, у дворі вже працюють її родичі, прибирають уламки. Лада після прибирання збирається забрати бабусю до себе.

Лада

Вона сердечниця, але тримається. Зараз наковталася таблеток та трохи відпочиває. Тут була моя молодша сестра зі своїм хлопцем, вони трохи постраждали. Робота – це те, що зараз нам допомагає триматися.

Дивом не постраждали домашні тварини та худоба, на всіх також чекає переселення. Бабуся перспективі переїзду не зраділа, але інших варіантів немає, каже дівчина.

Лада

Вона відразу ж сказала: я цеглою заложу та буду тут жити, але їй потрібен догляд, буде поки що жити у мене, буде поки що так. Зараз збираємо всіх до кучі та відвозимо до себе, того шо жити тут вже немає де. Будемо потроху відновлювати та потім вертати всіх на свої місця.

Пошкоджені також автостанція, адмінбудівлі та електромережі. На місці працюють енергетики.

Анатолій Федоров, майстер Золочівського РЕМ

Стовпів багато, ліній багато, на цій стороні кабельна лінія пошкоджена. Центр виключений повністю. Бо ми не знаємо пошкоджень, скільки відкинуло дротів вибуховою хвилею, скільки замкнуло. Будемо перевіряти, важко сказати.

До кінця дня хочуть повернути електропостачання хоча б в частині будинків. Близько третьої дня ДСНСники повідомили про завершення аварійно-рятувальних робіт. Жертв та постраждалих більше не виявлено.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше