Зеленський заявив, що не піде на компроміси з Путіним та не сяде за стіл переговорів

Автор Геннадій Семенов

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вважає можливим проведення переговорів з російським диктатором володимиром путіним або спільниками кремля, оскільки, за його словами, путіну не цікавий мир в Україні.

Крім того, в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ Зеленський висловив сумніви щодо можливості досягнення компромісу, пише Судово-юридична газета.

«Перш за все, йому (путіну, – ред.) не потрібен мир. Коли ми хочемо вирішити якусь проблему, ми повинні зрозуміти, що це потрібно всім сторонам. Ми хочемо закінчити війну», – зауважив Зеленський.

Президент також додав, що не уявляє ситуації, де він міг би сісти за стіл для обговорення питання з російським керівництвом щодо умов життя людей, які проживають на окупованих територіях України.

«Як я можу домовлятися з путіним? Давайте на секунду забудемо, що він вбивця. З російською стороною. Як я можу домовлятися з ним про людей, які знаходяться в якихось містечках-селищах, яких окупували, які там живуть.

І тут сідають двоє людей чи дві команди й кажуть: хай вони твої. Хто ми такі, щоб вирішувати де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати? Хто ми такі?» – заявив Зеленський.

Глава держави також наголосив, що його обов’язком за Конституцією України є захист прав та свобод людей, а також звільнення їх від окупантів.

За його словами, поряд з ним повинні бути громадяни, готові брати участь у захисті зброєю та надавати допомогу людям під окупацією.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше