Знущання з собак на Харківщині: ветеринари розповіли про стан врятованих тварин

Продовження історії собак з селища Докучаєвське Харківської області. 24 серпня у місцевої жительки поліція вилучила 15 собак в рамках кримінального провадження про жорстке поводження з тваринами. Жінка майже не годувала тварин та не вигулювала.

Лікарі КП «Центр поводження з тваринами» провели ретельне обстеження кожої тварини. Висновки невтішні – собаки тотально занедбані. Травмовані вуха, запалені очі та ясна, купа бліх, глисти. Є собаки зі застарілими та свіжими ранами від бійок. Є вагітні собаки. У деяких тварин травми на шиї та лапах від мотузок,  припускаємо, що жінка прив’язувала нещасних тварин в захламидненій квартирі не тільки за шиї, а й за лапи. Собаки не соціалізовані, є дикі та агресивні. Вік тварин коливається від 6 місяців до 7 років.

«Лікарі надали тваринам ветеринарну допомогу: обробили рани, провели обробку від паразитів, почистили вуха, промили очі. Маємо щиру надію, що з часом вдасться повернути цим бідолахам довіру до людей та знайти для них нові родини», – повідомили у «Центрі поводження з тваринами».

Похожие новости

У Харкові заборонили вигулювати собак без повідця, а небезпечні породи – без намордника

У харківському Екопарку поповнення: народилися кільцехвості лемури

У харківському Екопарку невідомі потруїли тварин

Ми використовуємо cookies! Читати більше