Борис Джонсон оприлюднив мирний план для України від Трампа

Автор Геннадій Семенов

Експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, як може виглядати «мирний план» кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо України.

Про це йдеться в авторській колонці Джонсона у виданні Daily Mail, яку він написав після зустрічі з Трампом, повідомляє Кореспондент.

При цьому Джонсон наголошує, що це лише його припущення щодо потенційних дій Трампа-президента.

Так, британський політик зазначив, що «мирний план» Трампа може передбачати наступні кроки:

  • Захід дозволяє Україні бити ракетами ATACMS і Storm Shadow та іншою зброєю по аеродромах на території росії. Коли війська агресора будуть відкинуті, путін «міг би запропонувати угоду»;
  • росія відступає до кордонів станом на 24 лютого 2022 року. Підконтрольна Києву територія України визнається вільною країною з перспективою швидкого вступу до ЄС і НАТО;
  • Після завершення війни, частина українських військ передислоковуються у країнах Європі, щоб замінити частину з 70 тисяч військових США, яких розмістили для стримування ймовірної агресії рф. Це дозволить Трампу «заощадити гроші, повернути американські війська додому і змусити європейців робити більше для власного захисту, що є однією з його ключових цілей».
  • росія оголошує, що «Спеціальна воєнна операція» виконала своє завдання і «денацифікувала» Україну. Для російськомовного населення України вводяться особливі заходи захисту;

Також Джонсон зазначив, що з президентом Дональдом Трампом у Білому домі «існує реальна перспектива певного глобального зближення з росією, а з путіним – повернення до часів, коли росія була поважним партнером G8 і навіть НАТО».

На думку політика, є лише один спосіб досягти такого результату – через силу.

«Вашингтон під керівництвом Трампа повинен буде показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою. Це означає підтримку українців до кінця», – зазначив Джонсон.

Він також додав, що перемога України може прокласти шлях «до нових і набагато кращих відносин з росією», що «стало б великою перемогою для Америки й для всього світу».

Джонсон також наголошує, що Трамп бачить ризик: поразка України призведе до величезних довгострокових витрат для Америки та світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше