Через пропускний пункт до Гази в’їхало 20 вантажівок з гуманітарною допомогою

Автор Геннадій Семенов

До Сектору Гази відправили гуманітарну допомогу через пункт пропуску «Рафах», який відкрили вранці 21 жовтня.

Про це повідомило катарське видання Al Jazeera, пише Фокус.

«Прикордонний пункт «Рафах» між Єгиптом і Газою відкрився, і туди почали надходити вантажівки з гуманітарною допомогою», — йшлося в повідомленні.

Видання зазначило, що до Гази доправили 20 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Зокрема, вантажівкам дозволили рухатися в район між Єгипетськими воротами та Палестинськими воротами.

Також допомогу планують перевантажити на транспорт ООН та відвести на їх склади, звідки розповсюджувати по Сектору Гази.

Зі слів доцента кафедри Близького Сходу в Університеті Хамада Бін Халіфи в Досі Марка Оуена Джонса, така кількість допомоги є “абсолютно незначною”.

«Близько 100 000 тонн допомоги вистачить, щоб утримувати півмільйона людей протягом тижня. Якщо взяти до уваги, що в Газі два мільйони людей і лише частина цієї допомоги проходить, що це дасть?» — сказав він.

Він зазначив, що важливо отримувати гуманітарну допомогу, проте «проблематично» сприймати це як перемогу Гази, адже в місті вже вичерпані запаси. 20 вантажівок з допомогою зможуть підтримати певний рівень «полегшення страждань».

ЗМІ заявило, що вантажівки з гуманітарною допомогою не містять пального, тоді як в Газі п’ять лікарень повністю перестали функціонувати, а ще дві працюють з низьким запасом палива.

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, гуманітарна допомога для Гази містить ліки та інші медичні засоби проти травм для 1200 людей, портативні травматичні сумки для стабілізації на місці для 235 поранених.

Поставки також включають ліки, зокрема для людей з хронічними захворюваннями, для 1500 осіб, основні ліки та засоби медичного призначення для 300 тисяч людей, які доставлять протягом трьох місяців.

Також поставки ВООЗ містять хірургічні інструменти та обладнання для тисячі осіб, дезінфікуючі засоби, антибіотики, цистерни з водою та намети.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше