Дні Харкова пройшли у словацькому місті Кошице

Дні Харкова пройшли 12-14 березня в місті-партнері Кошице (Словацька Республіка).

Заходи провели в рамках словацько-українського проєкту «Міста в розширеному європейському просторі» за участю представників державних органів Словаччини та України, дипломатів, представників неурядових організацій, муніципалітетів, науково-технічних установ, бізнес-сектору та миротворчих організацій, повідомляє Харківська міськрада.

Зокрема, відбувся форум «Україна-Словаччина», в якому взяли участь представники офіційної делегації Харкова. В рамках заходу обговорювалися перспективи двосторонньої співпраці між країнами.

Зокрема, йшлося про захист критичної інфраструктури під час війни, створення мережі партнерства між організаціями у Словаччині та Україні, підтримку гуманітарних ініціатив, обмін досвідом у галузях високих технологій – авіаційній та космічній промисловості.

Також було підписано Меморандум про співпрацю між Державним космічним агентством України та Словацьким агентством з розвитку інвестицій та торгівлі та Меморандум про заснування науково-дослідного центру «SPIRIT» між АТ «ФЕД» і факультетом машинобудування Технічного університету в Кошице.

Крім того, в рамках заходів пройшли воркшопи, під час яких обговорювався вплив зеленої енергетики та циркуляційної економіки, посилення ролі соціально відповідального бізнесу.

Також у місті-партнері була організована виставка малюнків дітей з Харкова на тему: «Світ, у якому я хочу жити» за сприяння організації миротворців ООН.

Як зазначила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, реалізація цього словацько-українського проєкту та його позитивні результати у майбутньому дадуть Харкову можливість брати участь в інших грантових проєктах.

Похожие новости

Прем’єр Словаччини перед зустріччю зі Шмигалем зробив нові скандальні заяви

Прем’єр Словаччини Фіцо виключив постачання зброї Україні

Словаччина припиняє постачання військової допомоги Україні

Ми використовуємо cookies! Читати більше