Керовані бомби середньої дальності для F-16 США плануть відправити в Україну

Автор Геннадій Семенов

США розглядають можливість відправки Україні керованих бомб середньої дальності для F-16 у рамках підготовлюваного пакета військової допомоги на суму 375 мільйонів доларів.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Politico.

Ці бомби, відомі як Joint Standoff Weapon (JSOW), вже використовуються Повітряними силами та ВМС США і союзниками, і здатні вражати цілі на відстані понад 130 кілометрів за ідеальних умов, з можливістю застосування 225 кг унітарної, або ж із касетною бойовою частиною. Це забезпечить Україні додаткову перевагу в можливостях для ударів по російських силах.

Пакет, який все ще перебуває на стадії завершення, за словами двох офіційних осіб США та людини, знайомої з проблемою, також включатиме артилерійські боєприпаси, ракети та ракети ППО. Людям було надано анонімність для обговорення пакета перед оголошенням, і вони визнали, що його вміст все ще може змінитися до офіційного оголошення.

Зазначається, що 375 мільйонів доларів стануть найбільшим пакетом, який США відправили Україні з травня, і можуть стати останнім президентським скороченням озброєння до кінця фінансового року 30 вересня.

Відповідно до повноважень, наданих Конгресом, США вилучають наявну зброю зі своїх запасів, а гроші призначені для закупівлі боєприпасів і обладнання, які замінюють її.

«Нові ракети, хоча і не мають тієї дальності, про яку просив Київ, все одно дадуть українським пілотам потужну нову зброю, поки їхні війська б’ються з російськими військами, які наступають на сході країни, де українські війська повільно втрачають позиції. Дальність польоту понад 130 кілометрів дасть змогу пілотам триматися якомога далі від лінії фронту і російської ППО, що дасть Києву новий спосіб атакувати ці оборонні споруди та склади зброї на передовій, ускладнюючи операції для російських військ», – йдеться у статті.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше