Пошук у Telegram стане безпечнішим: нововведення у застосунку

Автор Галина Шподарева

Функцію пошуку у Telegram зробили безпечнішою. Тепер через неї не можна знайти нелегальні товари та незаконні пропозиції, а дані про тих, хто порушує правила, можуть видати владі

Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров, пише видання Бабель.

У Telegram оновили політику конфіденційності та умови використання. Тепер IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує правила месенджера, можуть розкрити відповідним органам влади у відповідь на законні запити.

Дуров зазначив, що оновлення нібито має відлякати злочинців — тепер увесь проблемний контент, який розробники знайшли в «Пошуку», більше не доступний. Але якщо користувачам таки вдалося знайти щось небезпечне чи незаконне, про це можна повідомити через бот @SearchReport.

Месенджером користуються майже один мільярд активних користувачів кожного місяця, і він зберігав репутацію мінімального контролю за діями користувачів. Однак оновлення модераторської політики спричинене тим, що французька влада взяла під арешт Павла Дурова за злочини, пов’язані з зображеннями сексуального насильства над дітьми, торгівлею наркотиками та шахрайськими операціями. Також через це Telegram оновив політику модерації приватних чатів

Нагадаємо, засновника Telegram Павла Дурова арештували ввечері 24 серпня у Парижі. Його підозрюють у співучасті в наркоторгівлі, відмиванні грошей та шахрайстві. Співучасником його нібито зробила погана модерація контенту в Telegram і відмова співпрацювати з владою Франції.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше