Протест у Грузії: сутички між правоохоронцями й учасниками мітингу

У ніч на середу, під час акції протесту проти закону про «іноагентів» в центрі Тбілісі сталися сутички між правоохоронцями й учасниками мітингу.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі із закликом припинити розгін мирної демонстрації, яка зібралася під будівлею парламенту та виступає проти ухвалення закону про «іноагентів», повідомляє Кореспондент.

Вона зазначила, що демонстрація не становила загрози громадському порядку. Очільниця країни поклала відповідальність за те, що відбувається у Грузії – на уряд.

«Абсолютно необґрунтоване, неспровоковане і непропорційне застосування сили проти мирних протестувальників у Тбілісі. Повна відповідальність лягає на уряд. Грузинський народ позбавлений права на мирний протест», – йдеться в її публікації.

Відомо, що поліцейські застосували сльозогінний газ і водомети та почали відтісняти учасників акції від входів до Парламенту, аби депутати партії влади могли виїхати з будівлі. Щонайменше 20 людям знадобилась медична допомога.

Голову найбільшої опозиційної партії Грузії «Єдиного національного руху» Левана Хабеішвілі та лідера політичного об’єднання «Громадяни» Алеко Елісашвілі побили силовики на акції протесту проти закону про «іноагенти» в Тбілісі.

«Око, тіло і все минеться, боротьба з путіністами має тривати», – сказав Хабеішвілі.

Похожие новости

В Грузії відкрили пам’ятник воїну, якого розстріляли за слова Слава Україні

Грузинський суд оштрафував українку за протест проти лайнера з росіянами

У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка. Правоохоронці шукають її дитину

Ми використовуємо cookies! Читати більше