У Чехії почнуться виселення українських біженців

В серпні для українських біженців у Чехії прогнозують погіршення ситуації з житлом, будують наметові містечка.

З 1 липня змінилася система програми підтримки українських біженців у Чехії. Безплатне розміщення обмежили 5 місяцями, пише «судово-юридична газета».

Десятки людей вже виселили із наданих помешкань. Погіршення ситуації очікують в серпні, тому на випадок потреби будують наметові містечка.

Ситуацію із розміщенням українських біженців обговорили в робочій групі, яка займається адаптацією та інтеграцією новоприбулих під керівництвом уповноваженої з прав людини Клари Шимачкової Лауренчикової.

Однак подробиць у міністерстві не повідомили, зазначивши, що ситуація з наданням допомоги та розміщенням біженців залишається стабільною.

Близько 70 тисяч українських біженців проживали в закладах термінового житлового розміщення (гуртожитки, хостели, готелі тощо) ще в червні — до введення змін.

З них 30 тисяч не входили до числа так званих вразливих категорій населення, яким держава продовжує оплачувати нічліг у цих закладах.

Ще 31,5 тисяч біженців проживали у 12 тисячах квартир, за які платила держава (солідарний внесок). У новому реєстрі квартир, які приймають біженців, було зареєстровано 8,2 тисяч квартир на 13 тисяч осіб.

Через проблеми із житлом деякі люди вимушено повертаються в Україну, навіть на прифронтову територію, зазначила експерт.

Похожие новости

У Чехії введуть нові обмеження для українських біженців

Фінляндія заплатить по 5000 євро біженцям за те, щоб вони повернулися на батьківщину

Українські біженці можуть більше не повернутися до Норвегії

Ми використовуємо cookies! Читати більше